• Reklam

Splitta nätverkskabel?

Övrigt

Splitta nätverkskabel?

Inläggav Pata » lör 08 sep 2018, 18:10

Hur gör jag för att splitta en nätverkskabel? Så här vill jag ha det.


TV´n funkar kopplad ensam till "uttag".
PC/internet funkar kopplad ensam till "uttag"

Om jag sätter en förgreningskontakt (https://tinyurl.com/y9ds73ey) vid "?" så funkar det inte.
Om jag sätter en router (https://tinyurl.com/y74r2wv4) vid "?" så funkar det inte.

/patrik
Användarvisningsbild
Pata
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 2431
Blev medlem: fre 15 feb 2008, 23:45

Reklam

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Steelneck » lör 08 sep 2018, 20:39

Köp en mac
Användarvisningsbild
Steelneck
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 979
Blev medlem: tis 30 sep 2008, 13:53
Ort: Kiruna

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Tremade » lör 08 sep 2018, 20:39

Du har inte prövat en switch istället för router? Hur många ip-adresser får du från leverantören?

Skickat från min ONEPLUS A6003 via Tapatalk
Användarvisningsbild
Tremade
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 1442
Blev medlem: tis 18 feb 2014, 22:14
Ort: Stockholm

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Pata » lör 08 sep 2018, 20:50

Tremade skrev:Du har inte prövat en switch istället för router? Hur många ip-adresser får du från leverantören?

Skickat från min ONEPLUS A6003 via Tapatalk


Har en switch nånstans. Ska testas.
Ip-adresser? Ingen aning...
Användarvisningsbild
Pata
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 2431
Blev medlem: fre 15 feb 2008, 23:45

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Bananskalle » lör 08 sep 2018, 21:09

Det där kommer aldrig att funka. Bara att sälja datorn.
Användarvisningsbild
Bananskalle
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 8632
Blev medlem: mån 25 feb 2008, 22:03
Ort: lilla (men stenhårda!) Essingen

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Pata » lör 08 sep 2018, 21:19

Bananskalle skrev:Det där kommer aldrig att funka. Bara att sälja datorn.

Ok. Men jag hade väl ritat fint?
Användarvisningsbild
Pata
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 2431
Blev medlem: fre 15 feb 2008, 23:45

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Pata » sön 09 sep 2018, 09:45

Tremade skrev:Du har inte prövat en switch istället för router? Hur många ip-adresser får du från leverantören?
Skickat från min ONEPLUS A6003 via Tapatalk


Hurra! Det funkade med switchen! Fast jag får bara ut ca 80/10 istället för 100/100. Jag gissar att switchen är lite för gammal...?
Edit: PC´n direkt i "uttag" ger i princip 100/100.
Senast redigerad av Pata sön 09 sep 2018, 09:52, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
Pata
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 2431
Blev medlem: fre 15 feb 2008, 23:45

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav vikko98 » sön 09 sep 2018, 09:45

Ser inte anledningen till varför en router inte skulle fungera mer än att den du länkade till är ganska gammal, den kanske är trasig?

/Niklas
"A song has to appeal sentimentally, intellectually, physically, visceraly, dig deep down into your soul and suck you into it. After that, of course, it'd be a matter of taste." - Kim Thayil

www.soundcloud.com/vikko98
Användarvisningsbild
vikko98
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 4035
Blev medlem: fre 28 dec 2007, 00:00
Ort: Göteborg

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Tremade » sön 09 sep 2018, 18:06

vikko98 skrev:Ser inte anledningen till varför en router inte skulle fungera mer än att den du länkade till är ganska gammal, den kanske är trasig?

/Niklas
Eller om den är felkonfad

Skickat från min ONEPLUS A6003 via Tapatalk
Användarvisningsbild
Tremade
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 1442
Blev medlem: tis 18 feb 2014, 22:14
Ort: Stockholm

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Pata » sön 09 sep 2018, 20:31

Tremade skrev:
vikko98 skrev:Ser inte anledningen till varför en router inte skulle fungera mer än att den du länkade till är ganska gammal, den kanske är trasig?

/Niklas
Eller om den är felkonfad

Skickat från min ONEPLUS A6003 via Tapatalk

Så kan det säkert vara.... :disapprove:
Användarvisningsbild
Pata
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 2431
Blev medlem: fre 15 feb 2008, 23:45

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav vikko98 » sön 09 sep 2018, 21:28

Men du borde ju ha en reset-knapp någonstans...

...klockan tickar...

...se där, det har du. Håll inne reset i 10 sek så återgår routern till fabriksinställningarna. Adress för åtkomst: 192.168.23.1

/Niklas
"A song has to appeal sentimentally, intellectually, physically, visceraly, dig deep down into your soul and suck you into it. After that, of course, it'd be a matter of taste." - Kim Thayil

www.soundcloud.com/vikko98
Användarvisningsbild
vikko98
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 4035
Blev medlem: fre 28 dec 2007, 00:00
Ort: Göteborg

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Bananskalle » ons 12 sep 2018, 13:39

Skall hälsa från Pata att nya routern är installerad:

Bild
Användarvisningsbild
Bananskalle
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 8632
Blev medlem: mån 25 feb 2008, 22:03
Ort: lilla (men stenhårda!) Essingen

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Pata » ons 12 sep 2018, 20:20

Bild
Användarvisningsbild
Pata
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 2431
Blev medlem: fre 15 feb 2008, 23:45

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Bananskalle » ons 12 sep 2018, 23:54

Pata skrev:Bild


Jo jo, men sedan när du bootat upp datorn och inte har nätverk:

Bild

Fem - sju minuter senare, efter att du "kollat vad som händer" om man "byter plats på powersladd och hörlurssladd"

Bild
Användarvisningsbild
Bananskalle
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 8632
Blev medlem: mån 25 feb 2008, 22:03
Ort: lilla (men stenhårda!) Essingen

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Pata » tor 13 sep 2018, 16:24

Pluggar snart in nyinköpet. Rapport kommer.
Användarvisningsbild
Pata
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 2431
Blev medlem: fre 15 feb 2008, 23:45

Re: Splitta nätverkskabel?

Inläggav Pata » tor 13 sep 2018, 20:46

Pata skrev:Pluggar snart in nyinköpet. Rapport kommer.
Användarvisningsbild
Pata
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 2431
Blev medlem: fre 15 feb 2008, 23:45


Återgå till Off topic

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster

  • Reklam